Motiváció-munkaerőmegtartás

Korábban megállapítást nyert már, hogy a jó vállalti légkör mellet fontos a dolgozók motiváltsága is. De mivel motiválhatók a munkavállalók?

Pl: rendszeresen, és munka arányosan juttatott versenyképes fizetéssel, egyéb, nem vagyoni juttatásokkal, elismeréssel, valamint a munkatársak érzelmi ösztönzésével.

Minden szervezet humán erőforrás-szakembere tisztában van azzal, hogy igen nagy veszteség éri a vállalatot, ha a tehetséges, vagy nehezen megszerezhető munkakört betöltők szakemberek a megszerzett tudást, valamint tapasztalatot magukkal vivén elhagyják a céget, szervezetet. Ennek elkerülése érdekében versenyképes fizetéseket és juttatásokat adnak, de a számtalan tapasztalat azt bizonyítja, hogy ez csak ideig-óriáig megtartó erő. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a cégek anyagi, vagy egyéb vagyoni juttatásokkal megvásárolják, vagy elnyerik a munkatársak lojalitását.

Az egyik, a megvásárlás (a megfizetés) nyilván egyszerűbb, de kevésbé hatékony módszer, és kizárólag rövid  távon működik.

A másik az elkötelezettség, a lojalitás elnyerése és hosszú távú biztosítása.

Ennek érdekében egyéb szempontokat is figyelembe kell venni, olyan szervezeti kultúrát kell kialakítani, amely értékeli az egyéni hozzájárulásokat, fejlődési lehetőségeket biztosít, támogató munkakörnyezetet hoz létre.

 

Hirdetés

Műköröm kellékek - videók
Műköröm minták - műköröm képek
Műkörömépítő szakemberek
Műköröm áruház - világmárkák
Műkörmös kereső - körmös oldalak
Műkörömépítő tanfolyam - OKJ képzés
Műszempilla - LuXLash

Körmös Honlapok

Varga Klaudia
Pàlfi D. Mariann
Varga Szilvia
Vijvee
Bárdos Alida
Szolnokiné Balogh Zsuzsanna
Süvegjártó Marcsy
Kisné Sebestyén Mária
Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva