Motiváció-munkaerőmegtartás

Korábban megállapítást nyert már, hogy a jó vállalti légkör mellet fontos a dolgozók motiváltsága is. De mivel motiválhatók a munkavállalók?

Pl: rendszeresen, és munka arányosan juttatott versenyképes fizetéssel, egyéb, nem vagyoni juttatásokkal, elismeréssel, valamint a munkatársak érzelmi ösztönzésével.

Minden szervezet humán erőforrás-szakembere tisztában van azzal, hogy igen nagy veszteség éri a vállalatot, ha a tehetséges, vagy nehezen megszerezhető munkakört betöltők szakemberek a megszerzett tudást, valamint tapasztalatot magukkal vivén elhagyják a céget, szervezetet. Ennek elkerülése érdekében versenyképes fizetéseket és juttatásokat adnak, de a számtalan tapasztalat azt bizonyítja, hogy ez csak ideig-óriáig megtartó erő. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a cégek anyagi, vagy egyéb vagyoni juttatásokkal megvásárolják, vagy elnyerik a munkatársak lojalitását.

Az egyik, a megvásárlás (a megfizetés) nyilván egyszerűbb, de kevésbé hatékony módszer, és kizárólag rövid  távon működik.

A másik az elkötelezettség, a lojalitás elnyerése és hosszú távú biztosítása.

Ennek érdekében egyéb szempontokat is figyelembe kell venni, olyan szervezeti kultúrát kell kialakítani, amely értékeli az egyéni hozzájárulásokat, fejlődési lehetőségeket biztosít, támogató munkakörnyezetet hoz létre.

 

Hirdetés

Műköröm alapanyagok - BrillBird
Műköröm step by step - leírások
Műkörmös kereső - körmös oldalak
Műköröm kellékek - videók
Francia műköröm - köröm minták
Műkörömépítés - szolgáltató ajánló
Műköröm minták - műköröm képek

Körmös Honlapok

Koncsik Beáta
Vas Viktória
Bagaméri Izabella
Varga Kitti
N. Gabriella
Mezey Mónika
Némethné Hermann Henrietta
Varga Henrietta
Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva