Korábban megállapítást nyert már, hogy a jó vállalti légkör mellet fontos a dolgozók motiváltsága is. De mivel motiválhatók a munkavállalók?

Pl: rendszeresen, és munka arányosan juttatott versenyképes fizetéssel, egyéb, nem vagyoni juttatásokkal, elismeréssel, valamint a munkatársak érzelmi ösztönzésével.

Minden szervezet humán erőforrás-szakembere tisztában van azzal, hogy igen nagy veszteség éri a vállalatot, ha a tehetséges, vagy nehezen megszerezhető munkakört betöltők szakemberek a megszerzett tudást, valamint tapasztalatot magukkal vivén elhagyják a céget, szervezetet. Ennek elkerülése érdekében versenyképes fizetéseket és juttatásokat adnak, de a számtalan tapasztalat azt bizonyítja, hogy ez csak ideig-óriáig megtartó erő. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a cégek anyagi, vagy egyéb vagyoni juttatásokkal megvásárolják, vagy elnyerik a munkatársak lojalitását.

Az egyik, a megvásárlás (a megfizetés) nyilván egyszerűbb, de kevésbé hatékony módszer, és kizárólag rövid  távon működik.

A másik az elkötelezettség, a lojalitás elnyerése és hosszú távú biztosítása.

Ennek érdekében egyéb szempontokat is figyelembe kell venni, olyan szervezeti kultúrát kell kialakítani, amely értékeli az egyéni hozzájárulásokat, fejlődési lehetőségeket biztosít, támogató munkakörnyezetet hoz létre.

Hirdetés

Körömszalonok - a minőség
Műköröm tanfolyam - bajnokoktól
Körömdíszítés - havi TOP20
Műszempilla - LuXLash
Köröm minták - francia köröm
Műköröm készítés - körmös címek
Műkörömépítő szakemberek

Körmös Honlapok

Juhász Viktória
Brauswetterné Nagy Rita
Fodor Éva
Lőrincz Andrea
Ördögh Márta
Sugár Zsanett
Törökné B. Lívia
Kiss Katinka

Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva