Az elégedetlenségre számos jel utal, úgy, mint a hiányzások magas száma, nehézségek a toborzásban, a munkamorál alacsony szintje, illetve a nem megfelelő teljesítmény és a változásokkal szembeni ellenállás.

Az elégedetlenségnek mind rövid, mind hosszú távon sok negatív hatása van, emelkednek a toborzásra, kiválasztásra fordított költségek, a versenyelőnyök romlanak, az innováció csökken, az ügyfélkapcsolatok megszakadnak a nem megfelelő ügyfél-orientáció miatt, s ez végső soron a szervezet piaci hírnevének romlásába torkollhat.

A munka minősége sokszor nem elég hangsúllyal figyelembe vett tényező. Ide olyan tényezők tartoznak, mint például:
-mennyire érzik magukat, és munkájukat a munkavállalók,
-mennyire járulnak hozzá a cég sikerességéhez, erről kapnak-e rendszeres visszajelzéseket!
-milyen kihívást, kreativitást kíván meg a munkakör, kedvét lei-e abban a dolgozó vagy inkább a rutin, a monotónia jellemzi a munkáját.

Nem szabad elhanyagolnunk az elismerést, mert a dolgozó számára ez a visszacsatolás! Tudnia kell, tisztában kell lennie vele, hogy a cég, ahol dolgozik mennyire értékeli a munkáját, az elért teljesítményét, vagy éppen: mennyire tolerálja a középszerűséget.

Ha egy cégnél ezeket tisztázzuk, és meg is fogalmazzuk, közelebb jutunk a cégidentitást, hovatartozás, és magabiztosságot, önazonosságot ad a szervezetnek.

Hirdetés

Műkörömépítés - szolgáltató ajánló
Műkörmös kereső - körmös oldalak
Műkörömépítő szakemberek
Körömdíszítés - havi TOP20
Műköröm tanfolyam - bajnokoktól
Műköröm step by step - leírások
Műkörmös tanfolyam - képzések

Körmös Honlapok

Bobál Bernadett
Bopková Enikő
Molnár Szilvia
Halász Orsolya
Csukovics Beáta
Horváthné Ancsa
Szoboszlai Adrienn
Tóth Erika

Copyright © 2009 Informax - Minden jog fenntartva